Äntligen barnförsäkring och slutat amma

Då har vi äntligen en barnförsäkring (tre månader senare) och det blev inte Skandia, som ni kanske förstår, utan Folksam. Det verkade inte alls några problem att teckna försäkringen där trotts att han legat på neo och ska dit på återbesök. Vi har starka funderingar på att flytta allt från Skandia nu, inte nog med att de nekade Elliott en försäkring det tog tre mail innan vi fick ett konkret svar på varför han blev nekad en försäkring och förklaringen var så löjlig. Svaret Petra fick på det var att vi kunde överklaga. Jag tyckte vi kunde skicka tillbaka pappret och skriva att de kunde stoppa upp det någonstans där inte solen skiner men Petra tog mig inte på allvar –  förstår inte riktigt varför. Anledningen att vi valde Skandia från början var för att när vi skulle teckna gravidförsäkrningen så stod det fel i Folksams villkor vilket de visste om men inte hade åtgärdat och det tyckte vi kändes lite slappt och därför valde vi Skandia även denna gång. Vi har övriga försäkringar hos Folksam och därför borde väl det ha varit det ”naturliga” valet. Nog om det, Skandia dåligt, Folksam bra…

Det har hänt ganska mycket nu den nionde månaden, inte nog med att lillkillen börjat sätta sig upp och tar sig fram (på sitt eget lilla sätt) i hög fart. Han har även börjat sova i sin egen säng både på nätterna och på dagarna – helt underbart även om det är mysigt med en bebis i sängen så börjar han bli stor och rörlig nu och ingen av oss sover särskilt bra. Nu har vi även slutat med amningen, både Elliott och jag blev nog lite förvånade att det blev så och just nu. Det var i söndags och han var så snorig och täppt att han inte lyckades äta från mig och efter det så har han inte riktigt gjort något mer försök så det är skönt även om det känns lite snopet att det bara slutade så där. Jag kan ju tillägga att jag endast ammat honom nattetid den senaste månaden och den sista veckan så hade det blivit typ en gång per natt så det kändes som att det inte var allt för långt till en avslutning. Det var så här jag hade hoppats att det skulle sluta, att han valde det, för de nätter då han velat äta fler än två gånger och vi inte låtit honom göra det har varit riktiga krig med en bebis som skrikit i timmar. Vi ska väl inte riktigt ropa hej ännu för bakslag kommer ju men just nu är vi glada för det som är nu. Jag hoppas att han är snäll i natt då jag är ensam hemma och jag har inte världens bästa tålamod på natten, gick dock bra i tisdagsnatt då jag var ensam med honom och han inte var jätteglad just den natten – att vara täppt är inte kul.

Blev i alla fall en liten uppdatering om än lite rörig men jag har väldigt svårt att hinna skriva något här och nu passar jag på medan lillprinsen sover. Förstår inte människor som har tid att skriva långa inlägg flera gånger i veckan, har de jättelugna barn som sover långa stunder varje dag eller skriver de när bebisen somnat för natten, är de inte helt utslagna då?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *