Skandia försäkring är ett skämt

Är lite upprörd. Som jag skrev förut så blev Elliott nekade en barnförsäkring hos Skandia och vi fick väl ingen egentlig anledning till varför – Elliott är ju trotts allt friskförklarad och har ju aldrig varit sjuk på det sättet heller.

I alla fall så mailade Petra handläggaren då hon ville ha ett mer ordentligt svar från Skandia till varför försäkringen blev nekad det svaret hon då fick är att de inte beviljar försäkring till barn som har haft en tuff start i livet – va fan är det för jävla generaliserande svar? Sen hade inte Elliott en tuff start i livet, ja han hade två små andningsuppehåll som han själv togs sig ur och som inte är ovanliga när de föds i den vecka som han gjorde, han hade en virusinfektion – men vem fan har inte virusinfektioner? och han hade gulsot. Det var det som var det ”tuffa” i hans start i livet men jag tror knappast att det var på grund av detta som försäkringen blev nekad. Sen får försäkringsbolag inte ta generella beslut när man vill teckna försäkring så det är ju konstigt att de uppenbarligen ändå gör det även om de hävdar att det har varit en barnläkare inblandad i beslutet.

Nu verkar det i alla fall som att vi får en försäkring beviljad av Folksam, de ringde och undrade varför han vårdats på Neo och jag berättade allt för dem och på henne lät det inte som att de skulle neka försäkringen utan jag skulle bara få skriva under det jag berättat och sen så skulle han vara försäkrad (hon sa att hon annars skulle ha erbjudit en annan försäkring direkt). Nu litar jag inte på det förens jag har det svart på vitt men det verkar konstigt om hon skulle ljuga i telefonen tycker jag…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *