Förskoleplats och avslag på barnförsäkring

Nyss var vi och kollade in förskolan som Elliott fått plats på och det kändes faktiskt riktigt bra, nu är det ju fortfarande sju månader kvar tills han ska börja men det känns inte alls lika skrämmande som när vi fick svaret. Det var en tjej där som visade oss runt och berättade lite om hur det fungerar och så, hon verkade verkligen jättetrevlig och det känns bra att få börja där. Hon bjöd även in oss att komma tillbaka i vår någon gång för att leka lite ute med de andra barnen och det känns väldigt bra. Det kändes verkligen som att de är måna om att både barn och föräldrar ska trivas med att vara där.
Det jag tycker är jobbigast med förskola är det att man själv inte träffar sitt/sina barn så mycket. Det är bara att se till Petra, hon träffar Elliott typ en timma varje kväll och då när han inte är på sitt mest charmerande humör. Det är ju en stor nackdel att ha cirka en timmes resväg till jobbet (som Petra har) och när jag börjar jobba och förhoppningsvis får en hyfsad inkomst så kanske man ska flytta lite närmre stan. Jag skulle nog även föredra att jobba mindre, typ 80%, men om det är möjligt i den branschen jag tänkt mig att jobba i får jag väl se. Jag vet att jag har laglig rätt till det men när man söker ett nytt jobba så kanske det i alla fall inte är praktiskt möjligt.

Förmodligen kommer jag att vänta med att göra mitt examensarbete klart tills i höst och då kommer man ju till en början kunna ha Elliott mindre på förskolan, vilket jag tycker känns bra både för min egen och för Elliotts skull. Jag hade ju velat ta min examen nu i vår för jag tycker det har dragit ut tillräckligt på tiden men då Petra börjat nytt jobb och jag inte kan sitta med det när jag är ensam med Elliott så känns det bäst att vänta tills i höst, jag tror även att jag kan få mer ro till att göra det om jag väntar tills i höst och Elliott är på förskola och Petra är på jobbet när jag ska göra det. När vi är hemma alla tre så vill man ju gärna göra saker ihop.

Petra är fortfarande hemma en dag i veckan (nu på fredagar) för att jag ska plugga lite, har en kurs som jag går nu under vårterminen, utöver det så kommer nog Petra inte att ta ut så jätte mycket mer föräldradagar det blir kanske att dryga ut semesterdagarna lite mer så hon kan vara hemma längre eller kanske när vi får syskon och vi vill vara hemma båda två. Petra älskar sitt jobb och även om hon älskar lilla Elliott och tycker det är kul att spendera tid med honom så tror jag inte att hon skulle finna ro till att vara hemma någon längre period på heltid. Jag vill även påpeka att jag inte sagt att jag ska vara hemma med Elliott en viss tid och att hon inte får vara hemma, det har bara blivit så dels av praktiska anledningar och sen för att jag tror att vi båda tycker det är ganska bra som det är nu. Jag skulle rekommendera alla som har möjlighet till det att vara hemma båda två en extra dag i veckan, det ger så mycket.

Igår fick vi besked från Skandia att Elliott inte får någon försäkring (förutom olycksfallsförsäkring) vilket jag tycker det är så jävla dåligt, för att uttrycka det milt. Elliott är ett dokumenterat friskt barn och enligt läkaren som vi haft mest konstakt med  på slutet så har de endast kollat upp hans hjärna för att vara absolut säkra på att det inte är något (det är ju nu de kan göra något i förebyggande syfte och ju längre man skulle vänta om något var fel desto större risk för bestående men) och sist vi var där så såg hjärnan ut precis som en hjärna ska göra men ändå så räknar Skandia honom som en riskperson. Det är ju få försäkringstagare som är så väl genomkollad som han är och han är verkligen helt frisk och han utvecklas precis som han ska men ändå så får vi ingen vettig försäkring. I brevet står det inte ens att vi kan ansöka om en barnförsäkring senare utan det verkar verkligen vara ett blankt nej. Vi ska väl teckna olycksfallsförsäkringen nu ett år så han i alla fall har något och sen ansöka hos andra försäkringsbolag, tyvärr så är väl alla försäkringsbolag lika jävla dryga och vi kommer förmodligen inte kunna teckna en försäkring för vårt helt friska barn – så sjukt att de ens får neka ett friskt barn en försäkring.

Nu gnäller lillkillen så nu får jag väl avsluta, men inte varje dag jag hinner skriva klart och publicera ett inlägg här…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *