Ensam med Elliott – igen

Petra är inne på sin tredje arbetsdag efter semestern och jag och Elliott är ensamma hemma igen. Det känns lite lättare denna gång, vi har lärt känna varandra lite bättre och det verkar funka att lägga Elliott ensam nu, han har tidigare bara sovit när han varit i någons famn vilket har gjort att man blivit extremt handikappad. Jag bävade inför att vara ensam hemma och bara sitta med en bebis i famnen hela dagarna. Det är ju extremt härligt att ha Elliott i famnen men man kan verkligen inte göra någonting annat än att sitta framför teven, bara att få äta är omöjligt.

Igår sov Elliott nästan hela dagen och sen gallskrek han i typ 20-25 minuter så jag blev lite orolig men efter att pratat med vårdguiden och nu i morse med BVC-sköterskan så känner jag mig lite lugnare. Kände mig lite löjlig när jag ringde vårdguiden och förklarade vad det var för fel på honom, han sover mycket och gallskrek… Jag fick dock ett väldigt bra bemötande och det gjorde mig lite lugnare. BVC-sköterskan sa att han kanske var lite sjuk och därför sov mycket men att om han inte blev bättre så skulle jag höra av mig igen eller åka till läkare. Skulle han gallskrika som han gjorde igår så tyckte hon att jag skulle uppsöka läkare. Det verkar som att han har väldigt ont i magen till och från men det är ändå jobbigt så det känns som att han blivit så mycket bättre av minifom och magdropparna han får.

Just nu ligger han här bredvid mig, nyvaken, och smackar med munnen, så söt han är. Ska nog ge honom lite mat nu innan han blir arg… Det är så underbart att äntligen få vara förälder till en levande liten bebis…