6 svar på ”Födelseanons”

 1. Vad fin! Jag ångrar så att vi inte satte in en födelseannons. Vi hade ”bara” en dödsannons. Men mitt i chocken och sorgen tänkte vi inte riktigt klart. Det hade varit fint med båda, samma dag …

  1. Vi satte verken in dödsannons eller födelseannons när han föddes och i vår lokaltidning så listar de alla som har dött (lite konstigt men i alla fall) och då kändes det så orättvist att Noa inte listades där, som att han aldrig hade funnits, så vi tänkte sätta in en minnesannons till hans sexmånadersdag men av olika anledningar så blev det en födelseannons istället och på något sätt känns det bättre för både mig och Petra. Alla andra får fira födseln av sina barn då ska väl jag få fira födseln av mitt barn!
   Annonsen var i denna veckas lokaltidning och nu skulle han ha varit (nästan) sju månader…

 2. Jättefin annons! Våra änglar måste få synas. När vi var med i lokaltidningarna här nyligen och berättade om hur det gick till när Tusse dog så ville reporten på GD ha med en bild på mig när jag ligger och håller om Tusse när han precis är nyfödd. Han ser ut som vilken bebis som helst. Men redaktionschefen tyckte det blev för känsligt att ha med den bilden så det blev inte så 🙁 därför tycker jag det är viktigt att vi fortsätter visa vår kärlek till våra barn och visar att de i allra högsta grad existerar i våra liv!!

  1. Kom på att jag också vill berätta att hennes dödsannons är oändligt vacker! 🙂 Men det är en fin idé att också ha en födelseannons. Våra barn är ju födda och välkomnade som alla andra barn.

   Kram!

   1. Ja precis, vi hade inte ens en tanke på det i början (därför blev det inte någon dödsannons) och när jag tog upp idén med en minnesannons med Petra så var det väl hon som kom in på spåret med födelseannonsen istället och jag tycker att det var en bra idé för precis som du säger så är de ju lika efterlängtade och välkomna som vilken annan bebis som helst och minst lika älskade också för den delen.

  2. Anne jag tycker också att det var synd att de inte ville ha med den bilden, de kunde ju ha haft den lite mindre om det var så men det är väl just det där med döda människor, är de döda, vita, människor så visar man det inte i tidningar eller på TV. Till viss del kan jag förstå det men samtidigt så är ju döden en del av livet och i ditt fall så tycker jag att det hade passat aldeles utmärkt.
   Mitt ex jobbade (jobbar nog fortfarande) på SVT och hon jobbade när tsunamin var och när hon redigerade ihop klipp där ifrån så hade de inte vita döda människor med men asiater gick jätte bra. Tanken var väl lite att vita människor kan vara svenska och det kanske inte är jätte kul om någon får se sin släkting ligga där i ”likhögarna” men det finns väl svenska asiater också?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *