Läkarbesök

Träffade då vår förlossningsläkare igår igen, jag hade ju ”nojjat” lite över att något inte stämde. I alla fall så såg allt bra ut så det är ju i alla fall en lättnad och vi fick även lite svar på andra saker som vi hade gått och grubblat på.
Vi pratade även en del om fertilitetsenheten och IVF och sånt och hon skulle ringa till fertilitetsenheten och prata med dem och försöka få till åtminstone ett försök till, hon trodde att det kanske inte var helt omöjligt då vi tydligen var de första som förlorat ett barn så pass sent i graviditeten, missfall och sånt har de självklart varit med om men just ett dödfött barn hade de tydligen inte varit med om tidigare (i alla fall inte det som enligt lagen anses som ett dödfött barn). Jag kan tycka att det är lite konstigt, de har ju trotts allt gjort inseminationer sedan 1985. Detta förklarar ju även varför det kändes som att det inte hade några rutiner för det, de hade helt enkelt inte det. Jag skulle dock kunna tycka att de kan ha en ”plan” för vad som ska göras i en sådan situation ändå så det är genomtänkt ordentligt, det känns nu som att det blev lite bestämt då när vår läkare pratade med barnmorskan som bestämmer sånt och då kan det omöjligen vara helt genomtänkt.
Som sagt så fick vi även veta lite mer om IVF och jag känner mig mycket tryggare i att gå igenom den behandlingen nu än vad jag kände innan. Det känns dock sjukt onödigt att jag ska behöva göra det när vi vet att det har funkat på det ”naturliga” sättet förut men har jag bara två gånger kvar så vill jag göra IVF för det är åtminstone dubbelt så stor chans att bli gravid då som med insemination och om det blir fler embryon som man kan använda så kan man använda dem utan att det räknas som ett försök (om jag har förstått det rätt), vår läkare sa även att hon personligen hade valt att göra IVF i min situation och enligt henne så ska det inte finnas några risker med det. Det är väl förmodligen inte en så trevlig upplevelse men om riskerna inte finns så ser jag inte varför vi inte skulle ta den vägen.

2 svar på ”Läkarbesök”

  1. Jag får snart reda på om det är bäst för oss att göra IVF med. Jag ska lämna in blodprover nästa vecka och efter det så får vi reda på vad läkaren anser vara det bästa att göra i vår situation. Vi kanske kommer göra IVF samtidigt då! Det låter bra att du fått lite info och känner dig trygg med det. Kram till dig!

    1. Jag hoppas att vi får ett försök till (minst) och att det funkar på det så vi slipper IVF men jag hoppas att det i alla fall går bra för både dig och mig hur det än blir!
      Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *