Vissa dagar är bra, vissa dagar är dåliga och så har vi dagar som denna…

Idag kom mensen, en dag senare än vad jag hade räknat med. Besvikelsen var enorm. Vad ska vi göra nu?
Irritationen över att vi inte får sex nya försök för att det ska vara ”rättvist” växer sig starkare. Att snacka om rättvisa med någon som förlorat ett barn känns ju lagom intelligent. Vad är det som gör att det skulle vara orättvist om vi fick sex nya försök istället för som nu ”bara” ett extra försök? Resonemanget är väl dessutom ganska konstigt, att man gör det för rättvisan. Anledningen till att man har sex försök är ju för att man efter det anser att chanserna för att bli gravid är ganska liten (vilket i sig kan ifrågasättas) och då förstår jag inte varför vi inte får sex nya försök, jag har ju uppenbarligen blivit gravid en gång tidigare och därför så borde jag, precis som alla andra, få sex försök. Jag är även lite orolig att det är nåt som inte stämmer med livmodern, den känns konstig och ”skakar” ibland så Petra ska ringa förlossningsläkaren i morgon så hoppas jag att hon har tid att träffa oss och ta en titt. Man blir ju nojjig för det minsta lilla men är det något som jag har lärt mig av det som har hänt så är det att ta nojjerierna på allvar…

3 svar på ”Vissa dagar är bra, vissa dagar är dåliga och så har vi dagar som denna…”

 1. BRA att du kollar upp det! Finns ingen vits att gå och vänta in något. Bara att kolla upp och få se hur det ser ut så kan man slappna av sen. Har inte riktigt hängt med här nu… har ni gjort en insemination denna cykel?

  Kram fina fina du, vill så gärna och tycker det låter absurt att ni inte ska få fler försök!! Vad är det för idioti, ska ni få lida mer nu efter allt lidande. Jag blir snart så arg på allt att jag inte vet vad jag ska ta mig till…

 2. Skickar en tanke till dig! Det gör mig så upprörd att ni inte får sex nya försök. Jag kan verkligen inte förstå varför? Det är ju ett syskon ni försöker skaffa … Argh!

 3. Tack, ni är så gulliga!

  Anne: Vi har gjort insemination i denna cykeln. Jag har inte riktigt velat skriva om det här då jag har velat hålla det lite för oss själva. De inläggen som jag skrev om det (tre stycken) hade jag gjort privata men de är nu publika.

  Vi har ju fyra försök så alltså har vi två försök kvar, de två sista försöken får man byta ut till IVF vilket vi kommer att göra för att det borde ge en ökad chans för att jag ska bli gravid. Skulle inte det funka så får vi ingen mer hjälp av svensk sjukvård och eftersom att privata kliniker inte får tillhandahålla donerade spermier så måste vi då bege oss utomlands. Vi försöker ta ett steg i taget men just nu så känns det väldigt tungt… Vet dessutom i stort sätt ingenting om IVF så det skrämmer mig också en hel del, jag har hört att hormonbehandlingarna innan inte är jätte roliga…

  Kram på er båda två!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *