Mens och känslokalla människor!

Jaha så igår så kom då mensen, lika oväntad som ovälkommen. Jag trodde verkligen att jag var gravid, det var så många symtom som jag hade (har) men ändå så kom den där jävla mensen… Jag hade väl hoppats på lite tur nu efter all skit som har hänt men inte då. Det är bara att hoppas på nästa gång då, om typ sex veckor, tungt… Jag tror dock på nästa gång, det har hela tiden känts som att det är då det ska fungera så nu bestämmer jag att det ska göra det!

Läste en ledar i DN i går som var skriven av spädbarnsfondes ordförande, Ingela Rådestad, och jag blev helt förskräckt över vissa kommentarer. Förstår verkligen inte hur folk kan tänka så. Många tyckte i stort sätt att det var lika bra att barnen dör i en ändå överbefolkad värld, mycket konstigt sätt att se på saken. Ja världen kanske är överbefolkad eller i alla fall på väg att bli det men för det så betyder det väl inte att ofödda barn ska dö. Tycket man verkligen så så kan man ju själv gå och dränka sig så är det ju en människa mindre i den så ”överbefolkade världen”. Självklart så kanske man ska sätta in även andra åtgärder i länder där många har tio barn men för det så är det väl inte rätt att ofödda barn ska dö, vad har man för människosyn när man skriver eller säger en sån sak. Skulle deras liv vara mer värt än ett ofött barns liv? Jag förstår inte hur de tänker. Jag kan ju i alla fall hoppas att de inte skaffar egna barn då om de anser att världen är överbefolkad och att det är lika bra att barn dör. I fattiga länder där man får väldigt många barn, förmodligen ganska ofrivilligt i många fall, kanske gratis preventivmedel skulle vara en väg att gå men det är inte vad denna ledare handlade om. Ett liv är ett liv! Bara för att en person inte har andats så betyder det inte att den personen är mindre värd, eller mindre älskad, än andra personer. Om de verkligen har de åsikterna så undrar jag om de inte skulle söka vård och hjälp om de själva blev svårt sjuka för om de inte dör så bidrar de till att världen forsätter att vara överbefolkad.
Fruktansvärda kommentarer var det i alla fall, skulle någon säga en sån sak till mig rakt ut så vet jag inte vad jag skulle göra. Kände bara att jag ville ge vissa personer som kommenterat ledaren en fet jävla käftsmäll… Idioter!

2 svar på ”Mens och känslokalla människor!”

  1. Men verkligen! Läste också artikeln men undvek kommentarerna, en kompis sa att jag borde låta dem vara för att slippa bli ledsen – det finns så mkt idioter i världen sa hon. Håller med dig helt i det du skriver. Lätt för folk att tycka saker som inte upplevt vad vi upplevt, så är det ju alltid.

    Du får låna min knytnäve om du vill slå!

  2. Jag läste debattartikeln och läste kommentarerna och skrev en del kommentarer själv då jag precis som du blev helt förtvivlad och upprörd över vissa människors åsikter. Helt otroligt, men det är ju som någon sa att det inte borde vara möjligt att lämna kommentarer på en sån artikel. Vad har vi egentligen journalisterna till? Det är så inne nu att kreti och pleti ska få uttrycka sig hur som helst och var som helst.

    Lät som en bra idé du hade där att den person som tyckte att det var överbefolkat kunde ju gå och dränka sig själv om han tyckte att det behövdes lite färre människor på jorden. Det är ju dessutom osanning har for med. Vi behöver föda fler barn i Sverige inte färre!

    Kramar till dig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *