Utslitna byxor

Har en son som snart är ett år och fem månader och som vägrar att gå. Han kan gå men vill inte. Igår gick han fram och tillbaka i köket i säkert tio minuter och han går riktigt bra men att gå när han är på förskolan eller ska ta sig någonstans det vägrar han, om man inte håller honom i handen. Jag trodde att när han väl fattade att han kunde gå så skulle han börja gå och på en gång gå ganska bra men icke. Eller med tanke på hur lite han går så har jag ju rätt i att han går bra men att han fortfarande inte vill gå är lite frustrerande. Inte för att jag är orolig för hans utveckling, för det är jag verkligen inte, utan mer för att det skulle vara så mycket mer praktiskt. Sen går det sönder mängder av kläder. Byxor har jag slängt ett par och det är minst två par till som jag kommer att slänga så fort han växt ur dem (hinner nog bli fler om han inte börjar gå väldigt snart). Eftersom att han tar sig fram på ett väldigt speciellt sätt så slits även den ena skon väldigt mycket, två par sandaler har jag lagat kardborrbandet på (det ena paret var pissig kvalitet då de gick sönder redan efter en vecka). Hans sneakers som han fortfarande har är ena skon så trasig så det bara kommer att vara att slänga den sen. Vill inte ge honom några nya skor fören han börjar gå men risken är väl att man måste.  När man är i affärer eller i centrum eller något sånt så vill han ju gärna vara på golvet men det går ju inte eftersom att han inte går och det är ju lite jobbigt både för honom och för oss. I mataffären så kanske det i alla fall inte är så lämpligt att han går med tanke på att en ettåring inte direkt låter grejer vara men annars. Det jobbigaste med att han inte går är folk som tjatar om det, det första de frågar är om han går ännu. Nej men har pratar och igår tror jag han sjöng lilla snigel. Det är ju inte så att det är nåt fel på honom så sluta tjata! Jag kan absolut förstå att man vill veta hur det går för honom men att slänga ur sig det som första fråga…

I övrigt så trivs han så extremt bra på förskolan och det är underbart, lite tråkigt de dagarna han inte ens vinkar när man går men hellre det än ett barn som inte vill vara på förskolan. Idag var han dock inte så glad men det var nog för att jag lämnade honom ute och idag var vädret inget vidare så han har massa kläder på sig som han inte vill ha. Klart det svider lite i mammahjärtat när ens son blir ledsen när man går men jag vet ju att han bara några minuter senare brukar bli glad och han älskar ju verkligen att leka med de andra barnen. De andra barnen verkar tycka väldigt bra om honom också och det är så skönt att se. En ny pojke på hans avdelning är lite för förtjust i honom för han ska pussa och krama på Elliott väldigt mycket och det är inte Elliott så förtjust i. Som tur är så är han ganska duktig på att säga ifrån. Elliott är inte så förtjust i när vi kramar och pussar på honom vid fel tillfälle heller men han kan vara väldigt kramgo när han själv vill och det verkar gälla även på förskolan.