Besökt förlossningen och fått sjukintyg

I dag har vi då äntligen fått besöka förlossningen. Det var lite konstigt att gå där i korridorerna att se vart vi kom in och sen även få se ett av förlossningsrummen. Tyvärr fick vi inte se det rummet vi hade varit i men det var ju inte det som var det viktigaste, det viktigaste var ju att få ett lugnt intryck av förlossningen så ens sista minne där ifrån inte var kaoset som blev i och med Noas födsel.

På något sätt så kändes det som att allt gick i Slow motion när vi kom in till förlossningen, tiden gick inte långsammare men på något konstigt sätt så var det ändå som att den stod stilla. Det var väldigt mycket lättare att komma in dit än vad jag trodde att det skulle vara och det känns skönt att även få ha kollat ett CTG även där, både vår läkare och barnmoskan som satte CTG var jätte bra och berättade om ”allt”. Efter CTG fick vi kolla runt lite på förlossningen, bla se operationssalen där urakuta kejsarsnitt görs och ett litet rum där de ibland måste ta små nyfödda bebisar för att ge dem syrgas. Som det känns nu så känns det väldigt tryggt med en vaginalförlossning, får väl se hur det känns när det närmar sig. Det känns i alla fall som att jag (vi) är i trygga händer på Danderyd!

Jag fick även ett läkarintyg från och med den nionde så jag ”slipper” jobba, jag har varit lite orolig inför det då jag känner att jag inte orkar. Nu har jag dessutom fått massa sammandragningar så läkaren sjukskrev mig för det. Känns som att jag skulle kunna sova enda fram till förlossningen men tyvärr så ligger jag ju sjukt mycket efter med mitt examensarbete så jag måste ju tyvärr göra det klart…

Mini verkar må bra och det är väl i alla fall det som är det viktigaste just nu!

2 reaktioner på ”Besökt förlossningen och fått sjukintyg

 1. Kära du! Tänk att det går bra framåt! När är ditt BF? Det har du säkert skrivit tidigare… men vill fråga iaf! Tänker på dig och er! Kram

  1. Ja det gör ju det, tiden går lite fortare nu efter Noas ettårsdag men har en känsla av att det kommer att bli segt på slutet igen.
   Den 18/6 (står även här till höger) men vi har blivit lovade igångsättning vid 38 fullgångna veckor och då har vi ju även lite ”förhandlingsutrymme” om det skulle behövas. Läkaren vill ju helst att jag går 38 fullgångna men har sagt att innan 37 så sätter de inte igång om det inte är av medicinska skäl vilket innebär att vi har cirka en vecka innan där som vi kan få igångsättning om vi är väldigt oroliga…

   Tänker på er också, jag hoppas verkligen att det går bra för er denna gång. Skönt att ni har fått ihop pengar, många bäckar små som man brukar säga!

   Kram!

Kommentarer inaktiverade.