Stillade min oro

Jag är alltid orolig när jag vaknar för jag inte har känt bebisen, tills jag inser att jag faktiskt har sovit och det är ju då inte så konstigt. I morse blev jag dock lite mer orolig då Mini brukar ha lite fart på morgonen och jag bara kände nån rörelse här och sen några där. Buffade lite på den och drack kallt vatten, hotade sedan med att jag skulle åka in till MVC och lyssna på den och då blev det lite fart så oron släppte (till en överkomlig nivå). Både Petra och jag låg och räknade rörelser (nästan alla rörelser känns på utsidan nu) och när vi kommit upp i tio på bara några minuter så slutade vi och då kom den igång ordentligt. Det kändes skönt för jag vill ju inte åka in för ofta heller för risken är att det bara eskalerar och tillslut så bor jag väl nästan där och det vill jag ju inte, det är ju trotts allt fortfarande drygt tre månader kvar tills den får komma ut…

Vår läkare har sagt att man kan få låna en sån där sak som man lyssnar på bebisen med (kommer inte ihåg vad det heter) men att de inte rekommenderade att man gjorde det. Jag känner också att jag inte vill det, tror inte att jag skulle bli lugnare av det utan snarare tvärtom och gå och lyssna hela tiden istället. Petra och jag pratade lite om att vi kanske ska låna hem en under nästa vecka då jag inte vill åka till Danderyd då (Noas ettårsdag) men jag vet inte om det är en bra idé, risken är väl att man inte vill lämna den ifrån sig när man väl har den…

2 svar på ”Stillade min oro”

 1. Doppler heter det. Kan nog vara som du skriver att det kan också göra att man blir mer orolig av att ha dopplern. Men jag vet inte… jag har också funderat på att införskaffa en sån om jag nu blir gravid någon gång igen…

  1. Ja det är svårt. Sen vet man ju att det ibland kan vara lite svårt att hitta bebisen och jag är ju inte direkt en barnmorska så vem säger att jag kommer att hitta den lättare?!
   Det kan ju vara så att även ni får låna en om ni vill, kan säkert vara olika på olika sjukhus men du kan ju alltid kolla för de kostar väl några kronor kan jag tänka mig…
   Jag hoppas du ÄR gravid nu!
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *