Ny vecka nya tag och mindre bitterhet…

Pratade precis med min mamma och det var ganska skönt, pratar ju som sagt inte så ofta med någon av mina föräldrar och det känns som att de inte bryr sig så mycket, senaste inlägget handlade ganska mycket om det. Det är ju så att jag vet att de bryr sig, det är jag nog ganska övertygad om, men man har av någon anledning så svårt att prata om sånt i min familj. Om känslor, det är som att det är tabu, det är väl min syster som jag känner att man kan prata om sånt med. För att vara helt ärlig så ar väl inte jag heller varit den bästa på att prata om sånt heller men det är ju den uppfostran jag har fått, när det här med Noa hände så hade jag inte längre något val, om jag ville överleva och kunna ta mig vidare så var det ju bara att prata. Min pappa hade cancer förut, en elakartad variant, det pratade vi inte heller om. Han sa att han hade det och att han skulle opereras vilket skedde och han är nu friskförklarad. Men när man tänker på det så här i efterhand så var det säkert inte lätt för verken honom eller mamma, själv förstod jag nog inte riktigt allvaret i det, trotts att jag har en morfar som dött i cancer. Tror att det berodde lite på att pappa är så duktig på att hålla fasaden uppe och när han är lugn så oroar man sig inte lika mycket själv. Som sagt jag tror verkligen att mina föräldrar bryr sig jag önskar bara att de var lite bättre på att prata om saker och att de kanske kunde ha funnits lite mer här för oss.
Jag försöker komma över min ”bitterhet” men det är inte alltid lätt, jag tror att man ibland behöver bli arg på någonting och då är det lätt att tänka på sånt som inte kanske har varit jätte bra. Men som sagt nu är en ny vecka och det är dags att ta nya tag, lägga bitterheten och ilskan på hyllan och koncentrera mig lite mer på det som är bra…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *