Mail med bebisbild

Idag fick Petra ett mail från en gammal arbetskamrat, en som hon inte har någon kontakt med alls, där han skickat en bild på sig och sin nyfödda bebis. Tycker att det är en väldigt konstig grej att göra. Varför skickar människan ett mail till någon som han inte kan ha haft kontakt med på flera år (var minst tre år sedan Petra slutade på den arbetsplatsen) och då ett mail på sig själv med sin bebis. Jag skulle nog i och för sig inte ens välja att skicka ut ett mail men skulle jag göra det så skulle jag ju inte välja alla på maillistan. Petra skickade i alla fall tillbaka och skrev typ ”Tack det var precis det jag ville se fyra månader efter att jag fått en död son”, människan kanske i alla fall fattar piken. Jag skulle aldrig ”våga” skicka ett sånt svar även om jag skulle velat föra det men jag tyckte det var skönt att Petra gjorde det. Näst gång kanske han tänker sig för innan han skickar iväg ett mail till personer som han inte ens träffar eller på något annat sätt har kontakt med. Vissa kanske kan tycka att svarte var hårt eller löjligt ”för hur skulle han kunna veta” men det är just det som är poängen, om man inte ens vet en sån sak om en person så är man nog inte tillräckligt nära vän för att man ska skicka ut en bild på sig själv och sin nyfödda bebis… När Noa föddes så skickade jag sms till de närmsta om vad som hade hänt och sen, några dagar senare, så la jag ut en statusrad på facebook om vad som hade hänt. Inte fan skickade jag ett mail till varenda jävel på min maillista…
Jag kan dock förstå att man inte vill lägga ut bilder på facebook, eller om man inte har facebook, men man kan väl då istället sortera vilka man väljer att skicka mailet till. Jag tycker att det är jobbigt att se folk som uppdaterar sina statusrader på facebook där de skriver att de fått bebis eller att de bara går och väntar men jag har då ändå ett val och kan slippa se uppdateringar från de personerna om jag så känner för det. Ett mail är lite svårare att värja sig emot, oftast så vet man ju inte vad man får se förens man öppnar det…

Ett svar på ”Mail med bebisbild”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *