Kremering

Va hos kuratorn i dag, ensam för fösta gången, som vanligt så pratade vi lite om hur veckan har varit och hur jag/vi mår. Det går ju faktiskt framåt och även om jag självklart fortfarande är väldigt ledsen så känns det till stor del mycket bättre. Petra sa nu på kvällen att hon tyckte det var skönt att se mig skratta mer igen och det är väl också ett täcken på att jag börjar må lite bättre. Världen är inte längre genom svart, den har nyanser av grått och även av solsken.

Vi har bestämt att Noa ska kremeras, det hade vi nog bestämt redan från början, och idag så tog kuratorn upp det då det i början på varje månad går en transport till silverdal (krematoriet). Förra gången hon tog upp det mådde jag jätte dåligt, hade inte riktigt tänkt på det så, även om jag visste att det var något vi var tvungna att göra eller ta ställning till. Det känns fotfarande sjukt jobbigt men det känns också som ett viktigt steg att ta, vi behöver få avsluta den delen nu för att kunna gå framåt. Det känns fruktansvärt att vår lilla pojke ska bli aska och spridas med vinden, men samtidigt så tycker jag att alternativen känns mer horribla på något sätt.

Det känns mer och mer som att man börjar acceptera det som har hänt, den här veckan känns det lite som att pusselbitarna börjar falla på plats eller vad man ska säga. Det är ett annat pussel än vad vi hade tänkt men fortfarande ett pussel. Livet blir inte alltid som man har tänkt sig, på gott och ont, och man måste anpassa sig efter det livet gör med en och ibland är det fruktansvärt jobbigt och ibland är det underbart lätt.
Jag önskar dock aldrig att någon någonsin ska behöva vara med om det som vi har varit med om men tyvärr så kommer det att hända andra. Jag hoppas dock att det händer färre och att vi nästa gång får ett levande och friskt barn som växer och blir vuxen och får egna barn. Är det så mycket begärt?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *